Överraska mamma på Mors dag med en läcker affogato!

Överraska mamma på Mors dag med en läcker affogato!

May 21, 2024

Letar du efter ett unikt sätt att visa din mamma lite kärlek på svenska Mors dag? Varför inte överraska henne med en läcker hemlagad affogato? Denna enkla men eleganta dessert kommer garanterat att få henne att le och värma hennes hjärta. Dessutom är den så enkel att göra att du inte behöver vara någon mästerkock i köket.

Vad du behöver:
Först och främst, samla dina ingredienser. Du behöver högkvalitativ vaniljglass (eller gelato om du vill lyxa till det), en shot nybryggd espresso och en strössel av dina favorit-toppings som krossade nötter eller chokladspån. Glöm inte en söt liten espressokopp eller ett glas att servera i!

Så här gör du:
Börja med att skopa upp en generös mängd vaniljglass i din kopp. Häll sedan den varma espresson över glassen. Värmen från espresson kommer att börja smälta glassen och skapa en ljuvligt krämig blandning. Toppa med dina favorit-toppings och voilà! Du har en hemlagad affogato.

Denna dessert är inte bara superenkel att göra, utan också en omtänksam och oväntad överraskning för din mamma på Mors dag. Kombinationen av rik espresso och krämig glass kommer garanterat att glädja hennes smaklökar och visa hur mycket du bryr dig om henne. Dessutom är presentationen så Instagram-värdig att hon kommer vilja ta en bild innan hon hugger in!

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar