Kaffeproducenter Familjen Acevedo: "Vi är precis som vinodlare, fast vi producerar specialkaffe".

Vi befinner oss i de frodiga bergssluttningarna i Colombia, där familjen Acevedo har odlat kaffe i generationer. Deras engagemang för hållbarhet och kvalitet har gjort dem till viktiga partners för oss på Lassgård Kaffe.

En familjehistoria
Familjen Acevedo började sin resa som kaffebönder för över 100 år sedan. Genom hårt arbete och dedikation har de byggt upp en framgångsrik verksamhet från grunden. Deras arv och traditioner är en central del av deras identitet, och de har överfört sin kunskap och passion till varje ny generation.

– Våra föräldrar började från ingenting och arbetade sig upp, säger Camilo, en av de nuvarande ledarna i familjen. – De har skapat en fantastisk bas för oss att vidareutveckla.

Kvalitet och hållbarhet i fokus
Familjen Acevedo arbetar aktivt med att förbättra arbetsvillkoren för sina anställda och att odla kaffe på ett hållbart sätt. De undviker bekämpningsmedel och använder metoder som bevarar jordens bördighet och biodiversitet.

– Vi tänker långsiktigt. – Vi har barn, och många av våra anställda har barn. Det vi gör idag påverkar gårdens framtid och kvaliteten på vårt kaffe.

Kaffet och dess smaknoter
Kaffet som odlas av familjen Acevedo är känt för sina unika smaknoter: friska toner av citron, söt honung, rik karamell och en len, krämig avslutning. Detta speglar de idealiska förhållanden i de colombianska bergen, med deras mineralrika jordar och svala nätter.

Ett starkt partnerskap med Lassgård Kaffe
Genom samarbetet med Lassgård Kaffe kan familjen Acevedo nå ut direkt till kaffekonsumenter utan mellanhänder. Detta säkerställer att de får rättvist betalt för sitt arbete och gör det möjligt för dem att fortsätta förbättra både kvaliteten på sitt kaffe och sina arbetsvillkor.

– Vi är stolta över att arbeta med Hanne och David, säger Camilo. – Det gör att vi kan dela vårt kaffe och vår historia med världen på ett sätt som är rättvist för alla inblandade.

Tre korta fakta om familjen Acevedo och deras kaffe:
1. Familjen Acevedo har odlat kaffe i över 100 år och äger samt driver kaffegården till 100%. De odlar, rostar och paketerar sitt kaffe själva. Det innebär att de har total kontroll över hela processen, från fält till rostad böna.
2. De fokuserar på hållbara odlingsmetoder och använder inga kemiska bekämpningsmedel.
3. Deras kaffe är känt för sina distinkta smaknoter av citron, choklad, karamell och apelsin, vilket speglar de unika förhållandena i de colombianska bergen.