Because life's too short for bad coffee and a messed-up planet

Saker delas inte rättvist i kaffeindustrin. Kedjan börjar med miljontals bönder som producerar kaffe och slutar med miljarder konsumenter som njuter av kaffet. Men vad händer däremellan? Denna del domineras av stora kaffejättar som tjänar på att hålla inköpspriset för kaffe så lågt som möjligt. För bönderna skapar detta en fattigdomsfälla som leder till barnarbete och modernt slaveri.

Building Trust, One Bean at a Time

Men vet du vad? Det finns en växande skara som vaknar upp och känner doften av kaffet. De börjar se igenom de stora företagen och söker efter produkter som skapats med miljömedvetenhet och fullständig transparens. De vill ha hållbara, transparenta och kvalitativa alternativ, men utbudet är begränsat. Här kommer Lassgård in i bilden!

Lassgårds ökar medvetenheten

Lassgård handlar inte bara om att dricka gott kaffe; vi gör skillnad. Genom att producera världens bästa och godaste specialkaffe, uppfylla 15 klimatmål och behandla våra odlare som jämlika partners med rättvis lön, sätter vi en ny standard.
Vårt uppdrag?
Att inspirera med vårt engagemang för kvalitet, hållbarhet och jämlikhet.

Att göra en förändring, en kopp i taget

Vi kände oss inte bekväma med vissa av de föråldrade tankesätten i Sverige och Europa—saker som rasism. Så, vi delar vår historia. Från Davids colombianska rötter och adoptionsresa till vår erfarenhet som ett mixat par i Europa, och vår kärlek till Colombia och dess folk—vi är här för att ruska om.

Good vibes only

Genom att sprida vår historia och visa skönheten i colombianskt kaffe och kultur, är vi på ett uppdrag att inspirera och utbilda. Vi ser en framtid där det är självklart att välja hållbart kaffe och att Lassgård är det självklara valet för varje kaffedrickare. För livet är för kort för dåligt kaffe och dåliga vibbar.