Kanel Latte - Utan en espressomaskin!

Kanel Latte - Utan en espressomaskin!

May 28, 2024
Är du trött på samma gamla kaffevanor? Vill du lägga till lite flair till din morgonkaffe? Sök inte vidare! Idag ska vi visa dig hur man gör en utsökt kanel latte med en fransk press, färsk kanel, skummad mjölk och vårt Mörkrostade kaffe.

Vad du behöver:
För att börja, samla dina ingredienser. Du behöver vårt Mörkrostade kaffe, färska kanelstänger, mjölk och en fransk press. Se till att ha en kvarn till hands för att mala kaffebönorna till önskad konsistens.

Brygga kaffet:
Börja med att mala dina Mörkrostade kaffebönor till en medel-grov konsistens. Lägg det malda kaffet i din franska press, rör om följt av varmt vatten. Låt det dra i några minuter innan du trycker ner kolven.

Infusera smaken:
Medan ditt kaffe brygger, ta en färsk kanelstång och riv den till ett fint pulver. Tillsätt detta kanelpulver till dina kaffebönor innan bryggningen för att infusera kanelsmaken i din latte.

Skumma mjölken:
Värm upp din mjölk i en kastrull eller med en mjölkskummare tills den når önskad temperatur. Skumma mjölken med en skummare eller genom att vispa den kraftigt tills den blir krämig och skummig.

Sätta ihop allt:
Häll ditt nybryggda, kanelinfuserade Mörkrostade kaffe i en mugg. Häll långsamt den skummade mjölken över kaffet för att skapa en vacker latte. Strö lite mer kanel på toppen för en extra smakexplosion.

Där har du det! En utsökt och aromatisk kanel latte gjord med kärlek och vårt Mörkrostade kaffe. Börja din dag rätt med denna smakrika twist på din morgonkaffe.

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment